SamenBrengen

Ont-Moetingstafel

Harriet Kollen - zondag 28 augustus 2011 19:07

ny-times-via-hemmahemma-03well-dinder-custom1_145596922-2

Op vrijdag 28 oktober 2011 organiseert Bloei een ONT-moetingstafel bij Ter Dis een speciale locatie in Arnhem.
Er zal een SLOWfood maaltijd geserveerd worden en aan mijn zijde zit de gastvrouw van Ter Dis, Anook-Cleonne Visser.
Ik zorg voor een mooie entourage en verhalen over LEVENSKUNST.
Er zal geen open inschrijving zijn. Voor deze gelegenheid word je gevraagd.
'Wie kan verbinden voegt waarde toe'. Als je dat lukt ga je deze avond als een rijker mens naar huis.
Wil je op de lijst voor een volgende ONT-Moeten tafel laat het mij dan weten. Dat kan heel eenvoedig  door mij een mailtje te sturen met je NAW gegevens. Ik zal neem dan contact met je op.
Je kunt er van op aan  dat ik er zorg voor draag dat er een mooie mix van mensen aan tafel kan schuiven.
Ont-Moetingstafels vinden 1 keer in de twee maanden plaats. Elke keer met een andere gastvrouw of heer aan mijn zijde en natuurlijk
op een inspirerende locatie.
De ervaringen van deze avond en de toegevoegde waarde die het heeft opgeleverd vind je later onder deze aankondiging.
   

Lab van de toekomst!

Harriet Kollen - zondag 05 september 2010 17:02

Lab van de toekomst! Klik de link aan om de laatste GreatPlaceToLivekrant te lezen en laat je inspireren!

De Broedfactor

   
   

Ga op ontdekkingstocht!

Harriet Kollen - zondag 05 september 2010 17:02

Wat is de Broedfactor?

Veel mensen willen hun verlangens en frustraties over hun organisatie en omgeving delen met anderen en omzetten in werkbare oplossingen. Ze vormen ‚bewust of onbewust ‚ een broedplaats; een (virtuele) plek waar nieuwe, creatieve ideeen ontstaan over werk en samenleving. Dat loopt van waardennetwerken en denktanks tot straatfeesten, buurtcomitees en internetgroepen. Maar managers en bestuurders drukken deze initiatieven vaak de kop in; door hun behoeften aan planning en controle weten ze er niet goed mee om te gaan. Peter Camp laat in dit boek met stellingen, inspiratiebronnen, praktijkvoorbeelden en interviews zien hoe je broedprocessen kunt faciliteren en consolideren. Ook toont hij aan waarom dat belangrijk is, voor elke organisatie. De broedfactor biedt een constructieve kijk op broedplaatsen en broedprocessen in onze organisaties en samenleving. Het is een praktisch onderbouwd, informatief en inspirerend boek voor ondernemende mensen die een verschil willen maken.

Great Place to Live

Netwerk voor pioniers die met lef, liefde en integriteit de wereld bestormen. Great Place to Live is een voorbeeld voor hen die op zoek zijn naar Sociale Innovatie en nodigt je uit om echt in je eigen talent te gaan staan en concistent te handelen. Het is inspirerend, je voelt je er thuis.

Als je het lef hebt om je dromen te volgen.

Lees meer op de website van GreatPlaceToLivenen er is een Ning www.greatplacetolive.ning.com !

   

Sociaal kapitaal? Omgekeerd geld

Harriet Kollen - zondag 05 september 2010 17:01

uit NRC Text 30 maart 2009 door Martijn Ashlander

De meeste mensen zijn zich niet bewust van de kracht en de mogelijkheden van het netwerk om hen heen. Als je in een willekeurige zaal met mensen vraagt wat voor vraagstukken er spelen hun hun leven, van praktische tot persoonlijke, dan krijg je uiteenlopende antwoorden.

Veel mensen worstelen met zaken, en zien vaak niet een snelle oplossing van hun probleem. Als je in een zaal van honderd mensen die vragen op papier kort en bondig zou kunnen opschrijven, en je zou die vragen vervolgens voorleggen aan diezelfde zaal, dan zou in 80% van de gevallen het antwoord op de vraag gegeven kunnen worden door het gezamenlijke netwerk van de mensen in de zaal. Maar op die manier zijn we niet gewend te communiceren, laat staan dat we gewend zijn om hulp te vragen aan een ander.

   

Pagina 1 van 3